月曜日, 7月 23, 2007

お弁当 Obentou (packed meal)


休日の早朝から “今ここ” で初めてお弁当を作りました。
We all went to early on a holiday to make the very first packed meals for Imakoko.

出来あがったお弁当はとても美味しそうでした。
The finished product looked very delicious.

パッキングする よ。女将 と な。シェフ
Yoshie and Natsumi packed.

完成した お弁当。
The finished product.

メニュー 料理はすべて薄味で柔らかく。
Menu:
-Chirashi zushi with salmon, salmon caviar, egg, shiitake, mozzarella cheese, green beans
-Omelet with egg, tomato and zucchini served with bitter melon with sesame
-Perch cooked with miso served with sweet potota and picked shallot
-Simmered beef with gobo, carrots, corn and mushrooms
-Vegies: pumpkin, eggplant,red pepper, and mild green peeper
-Agarred mango with purple flower bean
-Clear soup with conger and okra

All the food was cooked till soft and gently flavored.

お弁当は北九州のグループ・ホーム“シライ・シップ”の皆様へ プレゼントしました。
平均年齢 84歳の皆さんに美味しく食べていただき幸せな気分になりました。
次は 敬老の日に福岡の特別養護老人ホームへおやつをお届けしたいと計画しています。

その昔看板娘ナイルへお弁当を作っていた頃を思い出し少しセンチになったポレポレ店長 た。 でした。

We brought our packed meals to the residents of retirement group home "Shirai Ship" in Kita-Kyushu as presents. The residents, average age of 84, were happy to eat our food. Next event we have planed is deliver sweets to another retirement home for the Elder day.

I got a little sentimental while making the packed lunches reminiscing about the time, long ago, that I used to make packed lunches for Nile.
Porepore Chef T.